Intrebari in domeniul SSM privind raspandirea infectiei cu virusul SARS-COV-2
16/06/2020
Ce este PRAM-ul?
11/03/2021
Show all

Napo – Siguranță cu un zâmbet

Napo este eroul unor serii de desene, produs de un grup restrâns de organizații europene in vedera prezentării, într-un mod amuzant și ușor de reținut, a unor teme importante legate de Securitate și Sănătatea în muncă. Simpaticul personaj reprezintă un angajat care ar putea lucra în orice domeniu de activitate.

Consorțiul de film Napo a luat ființă ca urmare a Anului european al securității și sănătății la locul de muncă 1992-1993 și a Festivalurilor europene de film organizate de Comisia Europeană.

Comisia a sprijinit festivalurile de film, cu credința că se pot identifica și adapta cele mai bune filme pentru a fi folosite în toată Uniunea Europeană. Acest lucru s-a dovedit însă dificil. Multe filme au fost realizate de companii comerciale de producție care nu doresc să renunțe la drepturile lor. Diferențele culturale înseamnă că imaginile, poveștile și „impresiile” fac dificilă adaptarea și transferul filmelor în afara granițelor naționale.

În urma Festivalului de film de la Strasbourg din 1995, patru profesioniști în domeniul comunicării din Franța, Germania, Suedia și Regatul Unit s-au întâlnit pentru a discuta modurile în care s-ar putea comanda și produce un film care să fie utilizat pe tot teritoriul Europei.

Consorțiul Napo cuprinde în prezent opt membri – AUVA (Austria); CIOP (Polonia); DGUV (Germania); EU-OSHA (Bilbao, Spania); INAIL (Italia); INRS (Franța); SUVA (Elveția); și TNO (Regatul Țărilor de Jos).