Cum facem deratizarea?
27/06/2013
Cu ce facem dezinsectia?
02/07/2013
Show all

Cum facem dezinsectia?

Capuse

Cum facem dezinsectia impotriva capuselor?

Primavara, odata cu cresterea temperaturilor si aparitia vegetatiei, isi fac simtita prezenta si capusele. Pentru combaterea acestora se va aplica  insecticidul cu pompa de spate sau atomizor, aparatura specifica activitatii de DDD, in functie de suprafata.
Se va trata integral suprafata ce se banuieste a fi infestata de capuse. In caz de infestare a animalelor, insecticidul NU VA FI APLICAT DIRECT PE ANIMAL – vor fi folosite produse specifice, sub indrumarea unui doctor veterinar;

CARABUSI

Cum facem dezinsectia impotriva carabusilor?

Tratamentele impotriva carabusilor se fac prin aplicarea directa a insecticidelor pe vegetatia (sau suprafata) unde acestia se gasesc. Modul de actiune al insecticidelor este prin contact – substanta activa isi face efectul direct.
Al doilea tip de actiune este ingestia, insecticidul isi face efectul cand insecta mananca planta pe care s-a facut pulverizarea.

FURNICI

Cum facem dezinsectia impotriva furnicilor?

Varianta de tratament recomandata de noi, cea cu insecticide cu actiune prin ingestie. Insecticidele de acest fel au in compozitie atractanti pe baza de sucroza si proteine, dar si feromoni pentru cresterea atractivitatii in randul populatiilor de furnici. Acest tip de tratament pune foarte mult accent pe caracteristica biologica a speciei, de mutare a hranei in musuroiul comun. Contaminarea intregii populatii active care va scadea astfel cu circa 10 – 20% in fiecare zi, atingandu-se exterminarea completa a coloniei in 7 – 14 zile de la prima aplicare a insecticidului.

GANDACI

Cum facem dezinsectia impotriva gandacilor de bucatarie?

Se stie ca gandacii de bucatarie se inmultesc destul de repede si exista mituri conform carora ei ar avea capacitatea de a rezista unui atac cu bomba atomic. De obicei gandacii isi fac cuiburi in locurile cu umiditate mai mare, in locurile izolate unde sa nu fie deranjati de nimeni si cu un grad de luminozitate redusa. Acest lucru il puteti face printr-o inspectie mai amanutita a spatiului care trebui tratat, pentru a gasi eventualele cuiburi existente (locuri in care sunt adunati mai multi gandaci, si se gasesc oua – bobite mici de culoare neagra).

Pentru combaterea lor putem folosi:

  •  Tratamentul cu Capcane cu adeziv pe baza de feromoni si atractanti alimentar;
  •   Tratamentul cu gel insecticide;
  • Tratamentul prin pulverizare cu insecticide ce se dizolva in apa.

MOLII

Cum facem dezinsectia impotriva moliilor?

De obicei atunci cand vine vara toate hainele de iarna sunt inchise intr-un dulap prin casa si uitate acolo pana prin octombrie, insa moliile cu siguranta nu o sa uite de ele, in special de paltoane si blanuri. Moliile apar vara in roiuri si este de ajuns ca una sa ajunga la tine in dulap si sa-si depuna oualele si te-ai pricopsit cu o armata de larve pofticioase care iti rod intreaga garderoba. Pentru a ajunge la cea mai bine ascunsa molie e clar ca nu putem utliza insecticidele prin pulverizare cu pompa de joasa presiune,  atunci trebuie ca tratamentul sa fie aplicat sau cu ajutorul unui pulverizator ULV (ultra low volume) sau cu ajutorul unui insecticid de genul aerosol. Mai exista si variant de combatere cu ajutorul capcanelor adezive impotriva moliilor cu atractant. Principiul de functionare se bazeaza pe atractantul folosit. Cand zboara in zona pastilei de atractant, molia va ramane lipita pe banza adeziva.

OMIZI

Cum facem dezinsectia impotriva omizilor?

Tratamentul de dezinsectie impotriva omizilor se face prin pulverizarea solutiilor insecticide pe vegetatie. Se poate utiliza atomizorului sau cu un pulverizator de joasa presiune. Pulverizarea se face cu duze fine ce arunca jetul sub forma de umbrela pentru a acoperi in acest fel o suprafata cat mai mare.

PAIANJENI

Cum facem dezinsectia impotriva paianjenilor?

Aplicarea insecticidelor clasice se face cu pompa de joasa presiune prin zonele bine cunoscute – colturi, tavane, pereti, dupa mobile

PURICI

Cu ce facem dezinsectia impotriva puricilor?

Inainte de a face tratamentul de dezinsectie impotriva puricilor este OBLIGORIU sa se curate zona – orice material textil, cadavru de animal, gunoi trebuie aruncat si eventual pulverizat cu insecticid. Substanta ce va fi aplicata pe toate suprafetele. De asemenea se recomanda tratarea imprejurimilor, mai ales daca aveti animale de companie. Incercati sa vedeti locurile in care se relaxeaza animalele de companie. Tratamentele vor fi repetate dupa 7 zile de la prima aplicare pentru a fi siguri ca nu scapa nici un puric. Se va trata toata suprafata infestata iar apoi, asternuturile, hainele, covoarele si alte materiale textile vor fi spalate. Se pulverizeaza insecticidul pe toata suprafata pana la inaltime de 1 metru. Dupa terminarea pulverizarii se ventileaza bine incaperile sau se lasa in repaus zona cel putin 30 – 60 minute.

TANTARI

Cum facem dezinsectia impotriva tantarilor?

Tantarii pot transmite o multime de boli, precum : malaria, meningita, virusul West Nile etc. Tratamentul impotriva tantarilor se face prin pulverizare cu atomizorul sau cu pompa de joasa presiune asupra vegetatiei. Tratamentele trebuie facute cu rabdare si repetitiv, frecventa fiind de 2 ori in prima saptamana iar apoi lunar sau poate chiar mai rar. La prima aplicare de insectid facuta potrivit, toate insectele mature sau o foarte mare parte din ele vor muri, ramanand totusi cele in stadiu de ou sau larva

VIESPI

Cum facem dezinsectia impotriva viespilor?

Tratamentele impotriva viespilor sunt printre cele mai dificile. Aplicarea insecticidelor trebuie sa se faca direct pe cuib si de aici si marea dificultate. Tratamentul se poate face doar prin pulverizare cu pompa de joasa presiune sau cu atomizorul direct pe cuibul de viespi. Atentie, acestea nu vor muri imediat iar pana atunci vor fi foarte „nervoase”.

MUSTE

Cum facem dezinsectia impotriva mustelor?

Insecticide se aplica pe toata suprafata tratata pe orice fel de suport – iarba, vegetatie, pereti. Modul de actiune este prin contact. Cand musca atinge suprafata tratata substanta activa isi face efectul, paralizand instantaneu insecta si omorand-o in maxim 10 – 15 minute. Mai exista si variant de aplicare a insecticidelor cu atractant: exista cateva variante de insecticide care contin atractant sexual si alimentar ce se folosesc in tratamentele impotriva mustelor. Aplicarea acestor tratamente nu se face pe toata suprafata precum in cazul insecticidelor clasice ci doar zonal.