Cum facem dezinfectia?
14/05/2011
Cum facem dezinsectia?
27/06/2013
Show all

Cum facem deratizarea?

SOARECI

Cum facem deratizarea impotriva soarecilor?

Tratamentele de deratizare la exterior se fac sub forma de „bariera” si se realizeaza perimetral de jur imprejurul cladiriil/suprafetei. Aceasta se face prin amplasarea statiilor de intoxicare si incarcarea in interior a raticidului cerat si/sau pasta.
Statiile de intoxicare trebuie monitorizate pentru a observa gradul de infestare.

Tratamentele de deratizare la interior se realizeaza cu capcanele cu adeziv pe suport de carton, plastic sau lemn.
Alta varianta dar este valabila doar pentru soareci ar fi capcanele autoblocante – soarecele intra si ramane blocat in interior.

SOBOLANI

Cum facem deratizarea impotriva sobolanilor?

Sunt transportatori de microbi, insa tratamentele preventive sunt indicate. Totusi, daca nu se fac este obligatorie interventia foarte rapida in cazul in care se observa un soarece/sobolan chiar si in trecere.
Sobolanii ating maturitatea sexuala 1,5 – 3 luni si au pe­rioada de gestatie mica (16 – 24 de zile), realizeaza 2 – 8 gestatii pe an; fata câte 4 – 12 pui de fiecare data; traiesc circa 3 – 5 ani.
O pereche de sobolani poate da într-un an circa 800-1000 de descendenti. Sunt recomandate aceleaşi măsuri preventive ca la şoarecele de casă, dar trebuie luat în considerare faptul că şobolanii cenuşii sunt mai inteligenţi şi mai capabili de a învăţa din experienţă decât sobolanii de casă, de aceea ei învaţă rapid cum să evite obiectele folosite în combaterea lor.  Astfel după scurt timp, ei ştiu cum să evite capcanele.